Olen Buzzador ja tällä kertaa sain testattavaksi Liptonin teelaatuja. Buzzadorina siis saan testailla erilaisia tuotteita ja kerron niistä sitten muillekin ja riittääpä paketista maistiaisia kavereillekin annettavaksi. Minä olen "buzzannut" mm. hammastahnaa, malacon karkkeja, lastenruokaa, fantaa, tuorejuustoa yms ja tarjolla olisi ollut mm. mehulinko, pakastepizzaa, lego friendsejä, lakritsia, mutta noihin kampanjoihin en ole joko halunnut osallistua tai päässyt mukaan. Eli itse saa päättää mihin kampanjoihin haluaa mukaan, toisaalta aina ei pääse vaikka haluaisi. Sitten tuotetta kokeillaan ja jaetaan muille ja raportoidaan kampanjan loputtua. Jos haluat mukaan buzzadoriksi niin laita viestiä, voin auttaa alkuun ja itse saan siitä pisteitä, jolloin on ymmärtääkseni helpompi päästä mukaan taas uusiin kokeiluihin.

Nyt siis olen maistelemassa Liptonin pyramiditeetä, joka on tehty pitkistä teelehdistä ja mukana on oikeita hedelmäpaloja, kuten irtoteessä ja pyramidipussissa maku irtoaa niistä mahdollisimman hyvin. Paketista paljastui:

Lipton Earl Greytä, joka on perinteinen sekoitus ceylonialaista ja kiinalaista teetä, joka on maustettu bergamottihedelmästä saatavalla bergamottiöljyllä. Enpä muuten tiennyt että earl grey on maustettu jollain, ei sillä että olisin noita hirveästi tutkinutkaan...

Lipton Green Tea Mandarin orangea, joka on rainforest Alliance- sertifioitua ja vihreän teen tapaan tarjoilee kätevästi energiaa, terveyttä ja elinvoimaa. Vihreä teehän on tunnetusti terveysvaikutteista. Mutta luettuani että se tuo rentoutusta, mielenrauhaa ja tasapainoa, taidan lisätä teen kulutustani rutkasti, sillä ne tosiaan ovat tarpeen :D
Itse en juo muuta kuin vihreää teetä, olen normaalisti aika jumiutunut mintun ja vaniljan makuiseen, mutta tämä oli kyllä kieltämättä ihan virkistävä uusi tuttavuus.

Lipton Forest Fruit, joka on maustettu musta tee, ja ainakin tuoksuu jo pussin läpi tosi ihanalta! Tässä on hedelmäisä makuja ja ihan hedelmäpaloja mukana. Myös tämä on Rainforest Alliance -sertifioitua.



Minä juon teeni kera maidon, ja mieluiten tästä Eemeli ja nilkku-lotta -mukista, tai Iida laskee munia -mukista, tai ihanasta norsu-jumbomukistani ;)


Ja koska tämä on minun herkkublogini, en tietenkään laita tänne mitään, mikä ei leivontaan liittyisi, joten tottakai leivoin teenkin makeksi herkuksi ;) Ja paljon kivampi buzzatakin kun on muffinssejakin tarjolla ;) (mahdanko vielä joskus leipoa esimerkiksi hammastahnastakin :D)


Näissä oikeasti maistui vihreä tee! Minä tein herkut minikokoisiksi ja niitä tuli reilu 20 kpl, normaaleja tulisi ehkä 10-12 kpl. Näihin sopisi ehkäpä vaniljainen kuorrute tai sitrushedelmillä maustettu, jos haluaisi vielä korostaa tuota Liptonin teen appelsiinia ja mandariinia. Toki näihin käy muukin vihreä tee. 
 
Vihreä Tee -muffinssit:
(Hummingbird Bakeryn ohjetta mukaellen)

1 1/4 dl punaista maitoa
3 pussia vihreää teetä
1, 5 dl jauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
50 g pehmeää voita
1 muna

Mittaa kylmä maito mukiin ja laita teepussit sinne likoamaan. Nosta jääkaappiin ja anna maustua yön yli.

Yhdistä kuivat aineet. Lisää voi ja vatkaa murumaiseksi. Lisää tee-maitoon muna ja kaada se ohuena nauhana muruseokseen. Vatkaa tasaiseksi. ´Kaatele vuokiin ja paista 175 asteessa n. 20 min (isommat voivat vaatia kauemminkin...)



Näitä tarjoilin lastenvaatekutsuillani, muita tarjoiluja tiedossa myöhemmin!