Ristiäiskakkua varten tein "hiukan" liikaa sokerikreemiä ja hävitin sen kätevästi unelmatorttuun käärittynä. Jos torttua sattuisi jäämään, se olisi oiva vierasvara pakastimesta otettuna...  Ja on kätsysti gluteenitonkin.

Pohjan ohje hellapoliisilta.

Pohja:

4 munaa

1,5 dl sokeria

1 dl perunajauhoja

0,5 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

Täyte:

125 g pehmeää voita

4 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

1 rkl vettä

Pohja: Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi varovasti käännellen vaahdon joukkoon. Paista 225 asteessa n. 7 minuuttia. Kumoa kuuma torttulevy sokeroidulle alustalle ja poista leivinpaperi. Anna jäähtyä.

Täyte: Sekoita voin joukkoon tomusokeri pienissä erissä, reilusti vatkaten. Lisää vaniljasokeria ja vesi, jatka vaahdottamista kunnes täyte on kuohkeaa.

Levitä täyte torttulevylle ja rullaa. Nosta jääkaappiin vetäytymään.