Tein pienen mariannehyydykekakun kolmelle hengelle. Vaikka tästä tuli kyllä niin hyvää että olisin itse voinut syödä koko kakunkin ;)

Kakun tein 18 cm rengasvuoassa, aineet tuplaamalla tästä varmaan saisi ison kakun. Liivatetta varmaan voisi olla vähemmänkin... Koristelin kakun valkosuklaalla.

Pohjan paistoin gluteenittoman kääretorttupohjan ohjeela, mutta tämäkin kävisi. Leikkasin sitten siitä sopivan palan 18 cm vuokaan. Pohjaa kannattaa hiukan kostuttaa vaikka maidolla.

4 munaa

1,5 dl sokeria (+ ripaus vaniljasokeria)

1 dl jauhoja

1 dl perunajauhoja

1, 5 tl leivinjauhetta

2 rkl kaakaojauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi, varovasti sekoittaen.

paista 200 asteessa n. 6-8 minuuttia

Täytteen tein näin:

1 Flora vispi vaahdotettuna

1/2 levyä pandan valkosuklaata sulatettuna

100g vaniljarahkaa

n. 2tl vaniljasokeria

n. 6 kukkurallista ruokalusikallista marianne crushia

5 liivatelehteä

Liota liivatteet. Sekoita Vispi, rahka, valkosuklaa ja sokeri. Liuota liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää täytteeseen. TArkista maku ja lisää sokeria yms. jos siltä tuntuu.

Kaada vuokaan pohjan päälle ja laita hyytymään ainakin pariksi tunniksi jääkaappiin.

Kiille:

1 dl maitoa

n. 1 rkl sokeria

n. 1 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 liivatelehti

 

 

 

 

Laita liivatteet likoamaan. Sekoita kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä, kun seos on tasaista. Sekoita liivatteet kaakaokastikkeeseen. Anna seoksen jäähtyä hieman ja kaada kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa.