Tätä tein viime viikolla minun synttäri- ja Eemelin etukäteis nimpparikakuksi. Ja koska siitä tulikin niiiiiin hyvää, koitin tehdä samaa uudelleen vielä eilisille Me&I-kutsuilleni. Ekassa kakussa (kuvassa) oli dominokeksipohja ja jälkimmäisessä käärispohja.

Mustikkahyydykekakku:

Pohja nro 1:

n. 90 g. dominoita hienonnettuna
n. 35 g voita sulatettuna

Sekoita dominomurska ja voi, taputtele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Pohja nro 2:

2 munaa
0,75 dl sokeria
0,5 dl jauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,75 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

kostutukseen maitoa.

 Vaahdota munat ja sokeri vahvaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja sihtaa ne vaahtoon ja kääntele tasaiseksi taikinaksi varovasti. Paista200 asteessa n. 8 minuuttia. Jos pohjasta tuli liian paksu, sen voi halkaista. Kostuta ennen täyttöä maidolla.

Täyte:

2 tlk flora vispiä tai flora kuohua
200 g maustamatonta tuorejuustoa (tai se pirkan pöljä 180 g. Pirkan on kyllä parasta, mutta määrä kutistettu kummalliseksi)
n. 5 dl mustikoita
1rkl vaniljasokeria
n. 1,5-2 dl sokeria
7 liivatetta + vesitilkka
1 rkl sitruunamehua

Laita liivatteet likoamaan. Soseuta mustikat ja sokeroi ne, ehkä n. 0,75 dl sokeria. Vaahdota vispit, lisää joukkoon tuorejuusto. Lisää mustikkasose. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, arvelisin laittaneeni tässä kohtaa ehkä n. desin, maistellen ja sen mukaan lisäillen, siksi sokerin määrä on vain arvio. Lisää sitruunamehu. Liuota liivatteet vesitilkkaan ja sekoita hyvin.  Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa useampi tunti.