Tätäkin syötiin lastenvaatekutsuilla. Tätä kyllä olen tehnyt aiemminkin, mutta nyt näköjään vasta sin tämän blogiin asti... Tämä on tosi täyttävää (oiva aamu/iltapala siis ;)) eikä kauhean makeaa. Minä en tykkää rahkapiirakasta tai pullasta, mutta jostain syystä tämä uppoaa mainiosti... :D



Rahkakakku hilloraidalla:

Pohja:


150 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
3,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna joukkoon hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita mukaan taikinaan. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele raunat. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Hillotäyte:

2 -2,5 dl hilloa (käytin lemppariani, vadelma-karhunvatukkahilloa)
1 rkl perunajauhoja

Sekoita aineet tasaiseksi ja levitä pohjan päälle

Rahkatäyte:

2 prk rahkaa
2 dl kermaa
3 munaa
2 rkl vaniljasokeria
3 rkl sitruunamehua
1,5 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja tai maizenaa

Sekoita aineet tasaiseksi ja kaada vuokaan. Paista alatasolla 175 asteessa 1 h 15 min.