Ruoka-Pirkassa oli jotain tämän tapaista tarjolla, meidän keittiössä kakku muuntui tällaiseksi. Vihdoin sain jotain käyttöä ruotsista raahaamilleni puffatuille riiseille! Onko joku löytänyt suomesta jostain tuota puffattua riisiä?

Tämä kakku oli todella hyvää, mutta ei niin kätevää leikata, eikä niin kaunistakaan...

Pohja:

6 dl puffattua riisiä

n. 70 g valkosuklaata

n. 70 g maitosuklaata

Sulata suklaat ja sekoita riisien joukkoon . Painele irtovuoan pohjalle. Siirtämistä helpottaa jos laittaa vuoan pohjalle leivinpaperia...

Mansikkarahkatäyte:

1 flora vispi

1 tlk maitorahkaa

n. 6 dl kevyesti survottuja mansikoita  (mahd vähän nestettä)

5 liivatelehteä

n. 2-3 rkl sokeria

n. 2 rkl vaniljasokeria

Laita liivatteet likoamaan kylmän veteen. Vaahdota vispi. Lisää joukkoon rahka ja mansikat. Makeuta sokerilla. Minulla pakastimesta otetuissa mansikoissa on jo hiukan sokeria valmiiksi, joten kannattaa maistella sokerin määrä. Liuota liivatteet pieneen tilkkaan kiehautettua mansikoiden mehua. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon, koko ajan vatkaten. Kaada täyte riisisuklaapohjan päälle ja anna hyytyä jaakaapissa useampi tunti.