Mimmin keittiössä vieraillessani herahti vesi kielelle kun nämä herkkupullat näin, ja olihan niitä pakko kokeilla! ;) Ensin ajattelin että nämä ovat työläitä, mutta olivatkin nopeita ja helppoja ja erityisesti herkullisia! Suosittelen kokeilemaan, eikä tämä ainakaan minun osaltani jää tähän, sillä monet muunnokset ja versiot ja vilisevät päässäni ja maistuvat kielelläni ;)

Näin ne tein:

200 g margariinia

5 dl jauhoja

2 tl leivinjauhetta

3 tl kaardemummaa

2 rkl sokeria

2 keltuaista

0, 75 dl maitoa

ripaus suolaa

Nypi rasva ja kuivat aineet tasaiseksi muruksi. Lisää munat ja maito ja sekoita tasaiseksi.

Marenki:

2 valkuaista

2 dl sokeria

Vatkaa paksuksi, valkeaksi vaahdoksi. Tästä ei tule sellaista vaahtoa, että kulhoa voisi pitää pään päällä, älä siis kokeile ;)

Lisäksi:

Kookoshiutaleita

kanelia

inkivääriä

Kauli taikina isoksi levyksi. Levitä levyllä marenki ja kookoshiutaleet+muut mausteet. Kääri rullalle. Rullaaminen onnistuu parhaiten leivinalustan tai leivinpaperin avulla. Ota sentin parin siivuja ja laita muffinssivuokiin. Itse laitoin vuoat vielä muffinssipeltiin. Rullaaminen ja pilkkominen on sotkuista puuhaa, mutta ei ole väliä, ylimääräisen marengin voi nostella palojen päälle. Herkut voi voidella munalla, mutta itselläni marenkia oli joka paikassa, joten jätin voitelun väliin. Päälle ripottelin mantelirouhetta. Myös raesokeri ja kookoshiutaleet sopisivat.

Paista 175-200 asteessa n. 20 minuuttia.

Aivan ihania!!