Uhkaavasti vanheneva kermajuusto löysi paikkansa. Iltateellä siis tänään Disneyn silikonivuokapaketin mukana tulleen ohjevihkosen mukaan tehty Mikki Hiiren juustokakku.

En ole juurikaan tällaisia uuniin laitettavia juustokakkuja tehnyt ja ohjekin vaikutti melkoisen epäilyttävältä, lopputulos oli kuitenkin herkullinen, kaverina karviaishilloa. Koostumus aivan erilainen kun cheesecakessa yleensä.

Mikki Hiiren juustokakku:

1 3/4 dl sokeria

200 g raastettua kermajuustoa

3 dl jogurttia (laitoin 2 dl kermaviiliä ja 1 dl banaanijogurttia)

4 rkl maissijauhoa (korvasin perunajauholla)

2 dl maitoa

200 g tuorejuustoa

3 munaa

2 tl leivinjauhetta

Sekoita kaikki aineet kulhossa, kaada (voideltuun) vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti.

Ohjeen mukaan herkullista jälkiruokana jäähdytettynä mansikka- tai vadelmakastikkeen kanssa. Meillä kakku katosi kuumanakin... ;)