Tämä on niin hyvää! Ja taikina oikeastaan vielä parempaa kuin itse kakku, jos mahdollista. Perinteisen aprikoosihillon sijaan minun sacherissani on mummuni tekemää omppuhilloa. Tätä olen tehnyt monesti, mutta vain tästä tekeleestä löytyy kuva. Ja kuten kuvasta näkyy, kun käyttää liian halpaa suklaata, lopputulos ei ole tasaisen kaunis. Kuvan kakkuun laitoin hillon ja suklaatäytteen lisäksi myös hiukkasen kermavaahtoa. Kukat sokerimassaa.

 

Lapsirukka makaa tossa kipeänä ja katsoo saariston lapsia, joten nythän mulla on loistavasti aikaa kirjoitella tämä helppo ja ah, niin ihana sacherkakun ohje:

Pohja:

6 Valkuaista

0,5 dl sokeria

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri ja jatka vielä vatkaamista hetken.

6 keltuaista

1 dl sokeria

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi

200g voita

1 dl sokeria

Vaahdota voi ja sokeri.

100 g tummaa suklaata

Sulata suklaa.

2,5 dl jauhoja

1 dl perunajauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

Lisää hieman jäähtynyt suklaa voi-sokerivaahtoon. lisää joukkoon keltuaisvaahto ja sihdaten keskenään sekoitetut kuivat aineet.  sekoita viimeiseksi varovasti joukkoon valkuaisvaahto. Kaada voideltuun isoon kakkuvuokaan ja paista 175*  tunti tai hiukan yli.

Jäähdytä hetki, kumoa. Leikkaa jäähtynyt kakku 3 osaan.

Täyte:

n. 4 dl omenahilloa

100 g tummaa suklaata

2 rkl  kermaa tai vaikka vettä

(kermavaahtoa vaniljalla ja sokerilla maustettuna)

sulata suklaa veden kanssa, sekoita tasaiseksi. Levitä kakun väliin ensin hillo, sitten suklaa. ( ja halutessasi kermavaahtokerros) Kuorruta kakku oikein ohuella hillokerroksella.

Kuorrute:

200 g tummaa suklaata

50 g voita

1 dl kermaa

Laita kuorrutteen aineet kattilaan ja sulata ja sekoita tasaiseksi, älä keitä. Jäähdytä kuorrutetta hetki ja valuta koko kakun päälle niin että myös reunat peittyvät. Parasta kun antaa maustua seuraavaan päivään.

Paljon tähän menee suklaata mutta on kyllä joka kalorin arvoistakin!